Osmanlı imparatorluğu

Hosgeldiniz !! Misafir
 
AnasayfaSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KESME ÇORBASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
safiye
Üye
Üye
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 3
Tecrübe :
0 / 1000 / 100

Dikkat : <marquee>]Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time</marquee>
Kayıt tarihi : 18/07/08

MesajKonu: KESME ÇORBASI   Paz Ağus. 31 2008, 15:38

MALZEMELER
1 çay bardağı erişte
1 küçük su bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kaşık tereyağı
kemik suyu yada az miktarda doğranmış kuşbaşı kıymada olabilir
tuz nane karabiber pulbiber
YAPILIŞI
soğanlar incecik doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur.kıyma veyeya kuşbaşı hafif sotelenir bir miktar nene eklenir oda kavrulduktan sonra salça kunulur.çiğ kokusu gidene kadar kavrulunca et suyu eklenir.yıkanıp ayıklanmış mercimekler katılır ve pişene kadar beklenir.mercimekler pişince tuz ve erişteler ilave edilir.karabiber ve pul biber konur.erişteler pişince kıvamına bakılır çorba koyu olmuşsa sıcak su ekleyebilirsiniz.üzerine varsa reyhan serpiştirilerek servis yapılır .ramazandadoğuda ençok yapılan çorbalardandır afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
KESME ÇORBASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Osmanlı imparatorluğu :: KADINLAR İÇİN :: Yemek Tarifleri Bölümü :: Çorbalar-
Buraya geçin: