Osmanlı imparatorluğu

Hosgeldiniz !! Misafir
 
AnasayfaSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Patlıcan Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
PeMBiS
Co Admin
Co Admin
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 185
Yaş : 29
Nerden : BuRSa
Tuttugu Takım :
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 21/07/08

MesajKonu: Patlıcan Kebabı   Paz Ağus. 03 2008, 12:35




Malzemeler:

2 kilo patlıcan
kızartmak için ayçiçek yağı
750 önceden pişirilmiş parça et veya 1/2 kilo kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü
2 soğan
5-6 domates
2 diş sarımsak
4-5 biber
2 kaşık salça

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp kurulayarak alaca soyun. Parmak genişliğinden ince doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Sıvıyağı tencere aktarın. Yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Pişmiş parça etleri veya kıymayı ekleyip tekrar 5 dakika kadar kavurun.
Daha sonra salçayıda koyup kavurmaya devam edin.
4 domatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra hafif sulu olması için yarım su bardağı kadar su ilave edin. Tuz biberini ayarlayıp 3-4 dakika sonra altını kapatın.
Patlıcanları kenarları yüksek bir fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Üstüne etli harci yayın.
Kalan domatesleri ince halka halka dilimleyip kebapların üzerine yerleştirin.
180-200C lik fırında domatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
*!FreeStyLer!*
Admin

Admin
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 183
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Ruh Halim :
Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 19/07/08

MesajKonu: Geri: Patlıcan Kebabı   Cuma Ağus. 08 2008, 22:46

Teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Patlıcan Kebabı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Osmanlı imparatorluğu :: KADINLAR İÇİN :: Yemek Tarifleri Bölümü :: Et yemekleri-
Buraya geçin: