Osmanlı imparatorluğu

Hosgeldiniz !! Misafir
 
AnasayfaSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Ispanaklı Çipura

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aylinim köprülü
Kraliçe
Kraliçe
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 388
Yaş : 30
Nerden : BURSA
Tuttugu Takım :
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Ruh Halim :
Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 14/07/08

MesajKonu: Ispanaklı Çipura   Ptsi Tem. 28 2008, 18:52

Ispanaklı Çipura

6 kişilik
Tart için gerekli malzeme:
850 gr çipura balığı
30 adet iri ıspanak yaprağı
1,5 su bardağı taze krema
2 yumurta akı,
1 adet limon
Tuz,
birkaç tane karabiber
Sos için;
4,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı acı hardal
3 kepçe balık suyu
2 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su,
1 tutam toz şeker,
Tuz,
karabiber

Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın. Balık etini robottan geçirin. Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin. Ortasına balık ezmesini doldurup sarkan ıspanakları üzerine kapatın. 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Kıyılmış soğanları 1,5 kaşık tereyağında sote edin. Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz, karabiber serpin. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin. Mikserle karıştırıp hardal ve şeker ekleyin.
1,5 kaşık tereyağı ile unu pembeleştirin. Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın. 5 dakika pişirip soğanlı karışıma ekleyin. Kalan tereyağını katın. Dilerseniz üzerini nar taneleriyle süsleyip sos eşliğinde servis yapın...

AFİYET OLSUN... Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
*!FreeStyLer!*
Admin

Admin
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 183
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Ruh Halim :
Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 19/07/08

MesajKonu: Geri: Ispanaklı Çipura   Cuma Ağus. 08 2008, 22:48

Teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Ispanaklı Çipura
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Osmanlı imparatorluğu :: KADINLAR İÇİN :: Yemek Tarifleri Bölümü :: Balık yemekleri-
Buraya geçin: