Osmanlı imparatorluğu

Hosgeldiniz !! Misafir
 
AnasayfaSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 BALIK YAHNİSİ...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aylinim köprülü
Kraliçe
Kraliçe
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 388
Yaş : 30
Nerden : BURSA
Tuttugu Takım :
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Ruh Halim :
Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 14/07/08

MesajKonu: BALIK YAHNİSİ...   Ptsi Tem. 28 2008, 18:50

BALIK YAHNİSİ

5 kişilik malzemeler
2 adet lüfer yada palamut balığı
300 gr. soğan (halka halka doğranmış, 3 ortaboy)
1 bağ maydonoz
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
300 gr. domates
90 ml. sirke (6 çorba kaşığı)
90 ml. zeytinyağı (6 çorba kaşığı)

Yapılışı
Temizlenmiş balıkları yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Sulan süzülünce bir toprak güvece yerleştirip, aralarını halka soğanlar ve dal maydanozlar ile doldurun.
Doğranmış domatesleri ekleyip, tuzunu ve biberini serpin. Üzerlerine sirkeyi ve zeytinyağını gezdirin. Balıkların düzeyine gelecek kadar su ekleyin. Güveci kısık ateşe koyun. Balıklar suyu çekip, yalnızca zeytinyağı kalıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Ateşten alıp, 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Yahniyi iyice soğuduktan sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN... Wink
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
*!FreeStyLer!*
Admin

Admin
avatar

Aktiflik :
0 / 9990 / 999

Mesaj Sayısı : 183
Tecrübe :
100 / 100100 / 100

Ruh Halim :
Dikkat : Daha kaliteli hizmet alabilmek icin Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederim !! Show_Time
Kayıt tarihi : 19/07/08

MesajKonu: Geri: BALIK YAHNİSİ...   Cuma Ağus. 08 2008, 22:48

Teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
BALIK YAHNİSİ...
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Osmanlı imparatorluğu :: KADINLAR İÇİN :: Yemek Tarifleri Bölümü :: Balık yemekleri-
Buraya geçin: